torsdag 11 april 2013

Tacopaj Paleo

Testade att göra en paleo paj i veckan från denna blogg
Såg detta recept för ett tag sen, men helt glömt av att testa
Sen ringde en vän till familjen och sa att han gjort den och att den smakade super
Så då var det bara hem och testa själv
Och jag håller med till fullo! Hur god som helst!

Recept
Blir en stor pajform som räcker till 4 hungriga personer =)

3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk psyllium (eller fiberhusk)
1 tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg

Fyllning

400 g nötfärs
1 dl vatten

Äggstanning

3 ägg
2 dl kokosmjölk
3-4 dl salsasås (förbered i förväg)

Sätt ugnen på 175 grader
Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och sesamfrö i en mixer, tillsätt sedan de övriga ingredienserna och mixa till en deg
Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel


Låt degen vila i kylen i 30 min
(Förgrädda sedan pajskalet i ca 10 min tills det fått lite färg)

Börja med fyllningen medans degen vilar
Bryn köttfärsen i lite kokosolja, blanda ner tacokryddan
Häll på vattnet och låt de koko in i köttfärsen
Fyll sedan pajskalet med köttfärsen
Vispa samman äggen och kokosmjölken och tillsätt salsasåsen, häll sedan äggstanningen över nötfärsen
Dekorera gärna med lite paprika 
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg


Fin och god =)


Redo att ätas!
Servera gärna en god grönsallad med någon god frukt i
Gör susen till en paj med lite sting i =)

1 kommentar:

  1. Hej Marie!

    Tacopaj är ju såååå gott :)

    Tack för ett fantastiskt fint inlägg och din länkning till oss!

    Ha en fortsatt fin helg!
    Jenny & Magnus

    SvaraRadera